Verstappen van Amelsvoort
Engineering
Welkom
Tekenkamer
Prefab

Geschiedenis

Verstappen van Amelsvoort is opgericht als smederij en inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot installatie bedrijf met ca. 100 medewerkers.


1945

Het begon allemaal in 1945. Vrijwel direct na het einde van de Tweede Wereldoorlog vestigde Toon van Amelsvoort zich als dorpssmid, die zich vooral toelegde op siersmeedwerk. Al snel kreeg hij assistentie van Marinus Verstappen, de eerste knecht.


1959

In 1959 werd Marinus Verstappen mede-eigenaar van het bedrijf. In eerste instantie was er nog sprake van een echt constructiebedrijf: de basis lag immers bij het smeden. Samen met zijn vrouw Annie Verstappen- van Amelsvoort hebben ze het bedrijf uitgebouwd tot een bloeiend bedrijf. 


1960

Na de komst van het aardgas in de jaren '60 ging Verstappen van Amelsvoort zicht naast de staalconstructies ook toeleggen op het verkopen en installeren van gashaarden en gasfornuizen. En later ook de complete centrale verwarmingsinstallaties.


1970

In de jaren '70 werd het bedrijf verder uitgebreid met loodgieterswerk. Het bedrijf groeide verder door en de nieuwste ontwikkelingen werden op de voet gevolgd. Later kwam er ook nog elektrotechniek bij. Uiteraard bleef het vertrouwde constructiewerk een belangrijk onderdeel van het bedrijf.


1978

In 1978 werd het bedrijf overgedragen van vader op zoon.


1990

Vooral de laatste decennia zijn de ontwikkelingen, mede door de komst van de automatisering, in een stroomversnelling geraakt. Luchtbehandeling, waaronder airconditioning, wordt nu ervaren als een normale zaak, terwijl nog geen vijftig jaar geleden centrale verwarming een bijzonderheid was. Speciale sanitaire voorzieningen voor ouderen en gehandicapten zijn gelukkig gemeengoed geworden. De bestrijding van legionella krijgt volop aandacht. Allemaal ontwikkelingen die door Verstappen van Amelsvoort bv op de voet worden gevolgd en in de praktijk worden toegepast. Ook op het gebied van service en onderhoud. Via geavanceerde computerprogramma's houden we op afstand de conditie van de installaties bij onze opdrachtgevers bij. 


2008

Het bedrijf groeit door, we zijn in bezit van het certificaat  BRL 6010 - Legionellapreventie. En na 30 jaar heeft er een wijziging in de directie van Verstappen van Amelsoort bv plaats gevonden. De directie bestaat vanaf dat moment uit Peter Verstappen, David Wagemans, Will van Alebeek en Walter van Nistelrooij.


2016

Peter Verstappen stopt als directeur maar blijft nog wel betrokken bij het bedrijf. De directie bestaat dan uit David Wagemans, Will van Alebeek en Walter van Nistelrooij. Inmiddels hebben we ook de certificaten BRL 6000-21: het ontwerpen, installeren en beheren van energiecentrales van bodemenergie-systemen – WKO en ISO 14001: milieuzorg.


2020

Het jaar waarin het bedrijf 75 jaar bestaat. Maar het is ook het jaar waarin Peter Verstappen stopt met zijn werkzaamheden en we afscheid hebben moeten nemen van Marinus Verstappen, mede oprichter van Verstappen van Amelsvoort.


2021

Bertie Hanegraaf volgt Will van Alebeek op als directielid. De directie bestaat uit David Wagemans, Bertie Hanegraaf en Walter van Nistelrooij.


Heden

Momenteel bestaan de werkzaamheden uit loodgieterswerk, water, sanitair, riolering, gas, verwarming, luchtbehandeling, koeling, gebouwbeheer, regeltechniek, WKO-installaties, legionellabeheersing, elektra en staalconstructies. Verstappen van Amelsvoort bv is een speler van betekenis in de wereld van gas, water, lucht en staal.


Ondanks de sterke groei heeft het bedrijf nooit het karakter van een familiebedrijf verloren. Een karakter dat men koestert, ook al is de instelling in de loop van de jaren door de groei wat zakelijker geworden. Wat voorop is blijven staan, is de band met de klant. Een band die de basis vormt van alles wat er binnen het bedrijf gebeurt.