Zuider Gymnasium
Transformatie - Monumentaal pand - Onderwijs

Een hypermodern schoolgebouw in een historisch jasje. In maart 2022 is het Zuider Gymnasium verhuisd naar het monumentale Poortgebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis in Rotterdam.


De afgelopen jaren is het gebouw helemaal verbouwd van ziekenhuis naar school: de buitenkant is gerenoveerd en de binnenkant is volledig aangepast, met behoud van mooie oude details. Ook is er aan het gebouw een nieuwe gymzaal gebouwd.


Binnenin zijn er onder meer een collegezaal met een prachtige balkenpartij aan het plafond, een aula met diverse zithoekjes, een stoa met een mooie lichtinval en lokalen met ruime werkplekken ernaast. Elk lokaal beschikt bovendien over moderne faciliteiten voor digitaal onderwijs.


De verhuizing naar het Poortgebouw vormde het sluitstuk van de verzelfstandiging van het Zuider Gymnasium. Hierdoor ging een langgekoesterde wens van onze school, ons bestuur én van de stad Rotterdam in vervulling: het enige categorale gymnasium van Rotterdam-Zuid kreeg na vele jaren van verbouwing een prachtige eigen plek in een bijzonder monumentaal pand dat hierdoor behouden blijft voor de stad.