Horzak, Hoeve 1 te Oss
Nieuwbouw - wonen - NOM

In de Osse wijk Horzak worden door Brabant Wonen 24 eengezingsoningen en 39 appartementen gebouwd. De woningen zijn in februari 2020 opgeleverd. De appartementen worden later dit jaar opgeleverd.De woningen en appartementen zijn energiezuinig en gebouwd volgens het nul-op-de-meter (NOM) uitgangspunt. Dit houdt in dat de woning jaarlijks evenveel energie opwekt als nodig is voor verwarming, warm water, verlichting en huishoudelijke apparaten. 


Om dit te bereiken zijn de woningen zeer goed geisoleerd, zodat het minder energie kost om de woningen te verwarmen of te koelen. Daarnaast wekt de woning zelf schone energie op middels zonnepanelen en heeft de woning een installatie die zuinig omgaat met enegrie, zoals vloerverwarming en een wamtepomp.


De warmtepomp is uitgevoerd met een bodemenergiesysteem. Dit zorgt ervoor dat de woning heel energiezuinig verwarmd en gekoeld kan worden. Omdat het verwarmen en koelen van de woning volledig via de warmtepomp gaat, hebben de woningen geen gasaansluiting en dus ook geen CV-ketel.