Heinz Innovation Centre
Nieuwbouw - kantoor - laboratorium

Heinz, de gerenommeerde producent van sterke Nederlandse merken, wilde haar R&D activiteiten in Europa consolideren. Hier werd gehoor aan gegeven door de ontwikkeling van een centraal Europees innovatie centrum om excellentie van culinaire ontwikkeling ruim baan te geven.


Creatie door integratieren. 


Vanuit deze ambitie kwam het Heinz Innovation Centre (HIC) in Nijmegen tot stand. Architecten en (werktuig)bouwkundige ingenieurs hebben van vanuit crossfunctionele teams gewerkt aan de realisatie van een buitengewoon gebouw op de gebieden van architectuur en vooraanstaande duurzame technieken.


De unieke prestatie en het aansprekende uiterlijk zijn te danken aan de integratie van een duurzame gevel en gebouweninstallaties. De gevel bestaat uit biologisch afbreekbare composiet-elementen en glas, waardoor natuurlijk licht het gebouw binnendringt en ongewenste zonnewarmte wordt afgestoten. Via twee parallel opererende systemen, die continue communiceren, wordt alle beschikbare energie in het gebouw hergebruikt voor zowel verwarming als koeling. Dit systeem draagt zorg voor maximaal comfort tegen een buitengewone hoge efficiëntie, zonder dat extra investeringen nodig waren.


Het Heinz Innovation Center is het grootste laboratorium van Heinz buiten de VS.