Woonzorgcentrum Akkers
Renovatie - in gebruik gebleven

De Akkers is een woonzorgcentrum in het centrum van Nuenen waar de 4 kerntaken – wonen, diensten, welzijn en zorg – centraal staan. Het bevindt zich letterlijk in het hart van het dorp, want De Akkers is verankerd in het leven van veel Nuenenaren. Begrippen als ‘eigen’ en ‘vertrouwd’ zijn begrippen die bij De Akkers passen.


In opdracht van Archipel Zorggroep is het woonzorgcentrum volledig gerenoveerd. Omdat dit voor de bewoners te veel overlast veroorzaakt, zijn die tijdelijk verhuisd. De overige faciliteiten voor de aanleunwoningen en buurtbewoners zijn tijdens de renovatiewerkzaamheden wel beschikbaar gebleven. Dat betekend dat er veel aandacht voor veiligheid en voorkomen van overlast was.


In “De Akkers” wonen 64 mensen in zorgappartementen. Voor 24 bewoners is er psychogeriatrische verpleeghuiszorg en 40 bewoners hebben een verpleeghuisindicatie. Deze laatste groep woont zelfstandig, doen veel zelf maar hebben af en toe hulp nodig. Daarnaast zijn er 102 aanleunwoningen die verbonden zijn aan De Akkers, die via Archipel ‘zorg aan huis’ ontvangen..


Naast de zorgappartementen en aanleunwoningen zijn er bij De Akkers in Nuenen ook ruimte voor ondersteunende diensten, dagbesteding, mantelzorg, en overige faciliteiten zoals de Gasterij voor een hapje en een drankje, een kapsalon en een kapel.


Tijdens de renovatie zijn de bewoners overgebracht naar een andere locatie, omdat dit teveel overlast voor de bewoners met zich mee bracht. De faciliteiten