Timmerhuis Rotterdam
Nieuwbouw - Monument - Bream**** - wonen - werken - horeca - winkels

Het project Timmerhuis (voorheen Stadskantoor Rotterdam) is gelegen in het hart van het centrum van Rotterdam achter het stadhuis, tussen de Meent, Rodezand, Raamplein en Haagseveer. Timmerhuis Rotterdam is de nieuwbouw van een 'pixelberg' die bestaat uit commerciele ruimten, kantoren en woningen. Deze nieuwbouw is gekoppeld aan een kantoorgebouw uit 1953 wat ook volledig verbouwd is. 


De nieuwbouw heeft een ondergrondse parkeergarage met een in- en uitrit aan het Raamplein, op de begane grond retail en een horeca gelegenheid en op de verdiepingen (1e t/m 4e) kantoren en (5e t/m 14e) 90 appartementen. Het monument behoudt haar originele invulling, aan de Meent winkels, een woning en kantoren. De nieuwbouw en het monument zijn met elkaar verbonden. Het Timmerhuis is in opdracht van Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam gerealiseerd. De 90 appartementen zijn voorzien van unieke dakterrassen.Timelapse Timmerhuis - Heijmans


BREEAM****

BREEAM is een kwaliteitslabel voor je gebouw. Gebouwen worden beoordeeld op 9 verschillende onderwerpen: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling. Al deze onderdelen samen zorgen voor de eindscore van het gehele gebouw en wordt uitgedrukt in sterren, die aantonen wat de duurzaamheidsprestatie van het gebouw is. 

 

Bron: Heijmans 


Dat dit een duurzaam gebouw is, zie je dus aan de BREEAM schore. Het Timmerhuis in Rotterdam scoort 4 sterren en behaalde daarmee niveau 'Excellent'. Dit is een unieke prestatie, zeker voor een multifunctioneel gebouw waar wonen, werken en retail gecombineerd wordt. Zeker als je bedenkt dat er in heel Nederland slechts ca. 40 gebouwen opgeleverd zijn met 4 of 5 sterren.